dinsdag 26 mei 2015

Blog week 6-16

Hoog tijd

Hoog tijd voor een nieuwe blog! Het is al weer even geleden. Precies twee maanden, om maar een tijdsbestek te noemen. In die twee maanden zijn we druk geweest. Druk met individuele onderzoeken, een brommerongeluk, de pilotopdracht, vieze luiers, reflecties, Koningsdag, een koemelkallergie, werk, een feestje, studeren, American Football wedstrijden, werk, studeren, studeren, studeren en… een marktdag in Zwolle. De marktdag in Zwolle viel voor ons als DOT tegen: alle vier gingen we met een enigszins onvoldaan gevoel huiswaarts. Een aantal zaken was onduidelijk, zoals het wel of niet verplicht presenteren van de Pecha Kucha. En wanneer moet die dan eigenlijk gepresenteerd worden? En hoe wordt deze dan beoordeeld? Wat is eigenlijk het idee van deze marktdag? Wel les? Nee, geen les. Of toch wel? Nee, uiteindelijk niet. Let wel: het is zeker niet onze bedoeling de begeleidende docenten af te branden. Maar een stukje eerlijke feedback lijkt ons wel op zijn plaats. Dat hadden we wellicht beter op de marktdag zelf kunnen doen…
Oh, en dan ook nog dat tentamen! Wat een leuke opdracht, maar wat een enorme bult werk! Daar hadden we ons aardig op verkeken. Het woord tentamen suggereert toch een tijdsduur van niet meer dan drie uren, althans bij ons. Dat viel toch echt even tegen: gemiddeld hebben we er allemaal toch wel zo’n twintig (!) uur werk inzitten. En dat naast drukke banen en studies, dat was even pittig! We hadden natuurlijk ook wel kunnen weten dat je met een tentamen van twee of drie uurtjes niet vijf studiepunten kunt verantwoorden. Maar, al met al: het tentamen was erg leuk om te maken. We konden er geheel onze eigen draai aan geven, jullie hebben alleen de randvoorwaarden gesteld. Dat hebben we als erg prettig ervaren. Ook wel prettig: we hebben het tentamen alle vier in één keer gehaald.
Daarnaast is het ook hoog tijd om een begin te maken met de afronding van de minor. Dat wil zeggen dat we druk bezig zijn met het eindproject: het grootste gedeelte is gedaan en er kan volgende week begonnen worden met het samenvoegen van alle stukken. Na de marktdag van 25 april hebben we nieuwe taken verdeeld en een planning gemaakt voor de laatste fase van de minor. Leuk is dat we nog steeds onverminderd enthousiast bezig zijn met het groepswerk. De sfeer tijdens Skype-vergaderingen is altijd nog helemaal goed: iedereen wil graag samen de laatste hand aan het eindproject leggen. Taken worden daarom ook vaak aan tweetallen toegeschreven in plaats van aan individuen. Dat geeft toch wel weer hoe mooi de samenwerking binnen onze DOT verloopt.
Tenslotte vinden wij het hoog tijd voor een week of zes zomervakantie: dat betekent als het goed is dat we alle vier de minor met goed resultaat hebben afgerond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten